Güney kıyı şeridinde 2 bin 347 dekar alanda yetiştirilen, yüksek acılık değeriyle bilinen bir biber türünün hasadı başladı. 50 bin scoville acılık birimiyle dikkat çeken bu biber, üreticiler tarafından özenle yetiştiriliyor. Örtü altında yetiştiriciliğin tercih edildiği bu biberde, hastalık ve zararlılara karşı önlem olarak toprak dezenfeksiyonu, damlama sulama ve sineklik kullanımı gibi uygulamalar hayata geçiriliyor. Üreticiler, hasadın önümüzdeki iki ay boyunca devam edeceğini ve İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerden yoğun talep aldıklarını belirtiyorlar. Özellikle zayıflama etkisiyle bilinen biberin talebi her geçen gün artıyor. Hasat edilen biberler, kırmızı ve yeşil olarak ayrılıp ambalajlanarak pazarlanıyor.
Acı Biber Hasadı Başlıyor: Zayıflamaya Yardımcı!

İçindekiler
Güney kıyı şeridinde 2 bin 347 dekar alanda yetiştirilen, yüksek acılık değeriyle bilinen bir biber türünün hasadı başladı. 50 bin scoville acılık birimiyle dikkat çeken bu biber, üreticiler tarafından özenle yetiştiriliyor. Örtü altında yetiştiriciliğin tercih edildiği bu biberde, hastalık ve zararlılara karşı önlem olarak toprak dezenfeksiyonu, damlama sulama ve sineklik kullanımı gibi uygulamalar hayata geçiriliyor. Üreticiler, hasadın önümüzdeki iki ay boyunca devam edeceğini ve İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerden yoğun talep aldıklarını belirtiyorlar. Özellikle zayıflama etkisiyle bilinen biberin talebi her geçen gün artıyor. Hasat edilen biberler, kırmızı ve yeşil olarak ayrılıp ambalajlanarak pazarlanıyor.